Min uppfödning 


Allt om pågånde häckning finns under fliken " Holknytt"  Där uppdaterar jag med bilder och info om alla  ungar !ÄR DU INTRESSERAD AV EN UNDULATUNGE?
När ungarna är 6-8 veckor gamla är de redo att flytta till sina nya hem.

Jag ringmärker alla ungar med fast fotring. Ringen är märkt med årtal, fågelförening, medlemsnummer H20 samt ett specifikt nummer för varje unge. Jag är medlem i SUH (Svensk Undulat hobby) uppfödarnummer är H20. Jag har även genomgått Jordbruksverket kurs ” Villkor för hållande, uppfödning och försäljning mm av djur samt den fågelinriktade utbildningen.


När det gäller könet på ungar så kan man inte vara  100 %  säker men jag försöker avgöra så gott det går. Det är viktigt för mig att ungarna kommer till ett bra hem och till någon med stort fågelintresse. Man bör vara medveten om att de både  kvittrar och skräpar ner men kan man leva med det så kommer man garanterat få en ny vän och trevligt sällskap av en riktigt mysig liten fågelkompis.


Undulater är flockdjur och behöver minst en kompis för att må bra och buren måste ha lagliga mått enligt Jordbruksverkets villkor.

Ungarna blir väl hanterade varje dag och är vana vid händer och människor. Vill man att tamheten ska bestå är det viktigt att fortsätta med tamträningen även efter hemkomsten.


TINGNING

För att kunna boka en fågel så måste man tinga den. Det innebär att man betalar en handpenning på 100 kr, vilket inte återbetalas om man ångrar sig eller inte hämtar ungen på avtalad tid.

Tinga en unge kan man göra när de är ca 5 veckor gamla och könet börjar framträda, det går alltså inte att tinga en nykläckt liten unge i holken, jag måste först se att de utvecklas ordentligt och vilka som är stannfåglar.


Jag kommer även att lägga ut info och bild på de ungar som är Till Salu 


Vid köp av en undulatunge ingår:

  • Stamtavla
  • Skötselråd
  • Transportlåda i papp


Jag rekommenderar er att köpa hem följande produkter:

Fågelbodens startpaket för undulater, det innehåller det nödvändigaste i foderväg till att börja med.

Gör gärna din beställning hos www.fågelboden.se så får du dina varor med dig samtidigt som du hämtar hem din fågelunge.